Ontgrendel een Wereld van Talent: het Belang van Actieve Werving

In de wereld van werving en selectie is het traditionele model vaak gericht op het plaatsen van vacatures en het wachten tot geïnteresseerde kandidaten solliciteren. Maar laten we eerlijk zijn: in een competitieve arbeidsmarkt is dit niet altijd voldoende. Daarom is het van cruciaal belang om ook passief zoekende kandidaten te bereiken - mensen die niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor nieuwe mogelijkheden.

Waarom is actieve werving bij het aantrekken van talent zo belangrijk?

  • Ruimere talentenpool: Actief werven vergroot je kans om kandidaten te bereiken die misschien niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan, maar wel openstaan voor een nieuwe uitdaging. Deze passief zoekende kandidaten kunnen waardevolle vaardigheden en ervaring met zich meebrengen die moeilijker te vinden zijn in de actief werkzoekende pool.
  • Verhoogde kwaliteit van kandidaten: Passief zoekende kandidaten hebben vaak een stabiele positie en kunnen meer selectief zijn in hun keuze voor een nieuwe baan. Door deze kandidaten proactief te benaderen, kun je een meer gekwalificeerde pool van kandidaten aantrekken die beter passen bij de behoeften en cultuur van je organisatie.
  • Verhoogde betrokkenheid: Door kandidaten proactief te benaderen en interesse te tonen in hun carrièremogelijkheden, kun je een gevoel van waardering en erkenning creëren. Dit verhoogt de betrokkenheid van kandidaten bij je organisatie, zelfs als ze op dat moment niet actief op zoek zijn naar een nieuwe baan.
  • Toekomstgerichte benadering: Actief werven stelt je in staat om een pool van potentiële kandidaten op te bouwen voor toekomstige vacatures. Door relaties op te bouwen en contact te onderhouden met passief zoekende professionals, kun je snel reageren wanneer zich nieuwe mogelijkheden voordoen binnen je organisatie.

Actieve werving van passief zoekende kandidaten is arbeidsintensief en kost tijd. Het vereist een creatieve benaderingen en strategieën om potentiële kandidaten te bereiken. De pool van kandidaten is wordt namelijk niet groter, het gaat er meer om hoe je een ander deel van deze pool kunt bereiken.

Denk bijvoorbeeld aan het zoeken naar potentials op LinkedIn, het gebruik van sociale media en professionele netwerken tot het organiseren van evenementen. Er zijn talloze manieren om talent te vinden buiten de traditionele kanalen.

Het bereiken van passief zoekende kandidaten is wat Sales Improvement People betreft een essentieel onderdeel van een effectieve wervingsstrategie. Wij helpen we je graag bij het opbouwen van een bredere en meer gekwalificeerde pool van talent opbouwen. Sterker nog wij brengen onze high potentials graag actief de markt op door ze actief aan te bieden bij organisaties waar het hart van de kandidaat sneller van gaat kloppen. Dat noemen we Reversed matching. Een manier van werven waar veel van onze opdrachtgevers veel baat bij hebben gehad.

Medewerkers boeien, binden en laten groeien

‘Next level’ gaan in employee development?

Neem contact op
Sales Improvement Group